xxxBijster1Zoals al eens eerder op deze website beschreven zijn er talrijke liefhebbers en verzamelaars van C+B die zo aardig zijn om spullen uit hun eigen collectie aan het Museum te schenken of in bruikleen te geven.
Daar zijn we uiteraard zeer blij mee, want niet alleen kunnen ze regelmatig worden gebruikt in de tentoonstelling(en), maar ze voegen ook weer iets toe aan de omvangrijke C+B-historie.

Afgelopen zondagmorgen brachten Bert en Maaike Bijster een bezoekje aan Grolloo. Bert, rijschoolhouder in Hoofddorp, en Maaike zijn altijd graag geziene gasten (en Vrienden) in en rond ons Museum. Dit keer kwamen ze met een duidelijke missie naar Drenthe.
Bert en Maaike gaven een fraai schilderij van Harry Muskee in bruikleen. Het portret, met Muskee in karakteristieke pose, werd gemaakt door de kunstenaar Theo Reijnders.

Blues Awards
Bert kwam op bijzondere wijze in het bezit van het schilderij. "Wij waren op 9 februari van dit jaar bij de uitreiking van de Dutch Blues Awards in Nieuw-Vennep," vertelt hij. "Daar werd onder de aanwezigen een schilderij verloot van Theo Reijnders. Hij had er drie beschikbaar gesteld, waarvan de winnaar er één mocht uitkiezen. De portretten waren van Howlin' Wolf, Stevie Ray Vaughan en Harry Muskee. De mevrouw die de verloting won was een enorme fan van Stevie Ray Vaughan en koos voor dat schilderij."
Voor Howlin' Wolf meldde zich spontaan een koper. Maaike: "Het schilderij van Harry Muskee is precies zoals hij de laatste jaren van zijn leven op het podium stond te zingen. Wij vonden het zó zonde dat dit overbleef, dat we aan Theo Reijnders hebben gevraagd of we het ook konden kopen."

Bruikleen
xBertBijster1Dat bleek geen probleem, vooral niet toen Bert aangaf dat hij het schilderij na aanschaf aan het C+B Museum in bruikleen wilde geven. Dit werd ook op het podium meegedeeld.
Omdat King of the World in Nieuw-Vennep aanwezig was om talrijke Blues Awards in ontvangst te nemen, vond Erwin Java, 25 jaar sologitarist bij C+B, het geen enkel probleem om met Bert, Theo Reijnders en het schilderij van Harry op de foto te gaan (hierboven).

Deze zondag werd het schilderij door Bert en Maaike in Grolloo afgeleverd, waar bestuurslid Jan Roelof Enting en Museum-gastheer Jos Meyer het met plezier in ontvangst namen (foto boven). "Het is nu op plek waar het hoort, in Grolloo, in Harry’s oude boerderij," aldus Bert en Maaike.

Het portret zal ongetwijfeld een fraaie plek in het Museum krijgen, wellicht al in de nieuwe tentoonstelling Brood & Blizzards, die op 23 april wordt geopend!