xVrijwilligers3De eerste vrijwilligersmiddag van dit jaar stond zaterdag in het teken van het komende nieuwe seizoen.

Zoals gebruikelijk werden de ruim 25 aanwezige vrijwilligers bijgepraat over de meest recente ontwikkelingen. Met name betreft dit de nieuwe expositie Brood & Blizzards, die op 23 april door Lola Brood wordt geopend. Na een welkomstwoord van voorzitter Henk Weggemans, vertelde Albert Haar, bestuurslid van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, dat er op dit moment hard wordt gewerkt aan de totstandkoming van deze tentoonstelling, die met name de jaren van Herman Brood belicht dat hij bij Cuby & the Blizzards speelde.

xVrijwilligers24000 bezoekers?

Aan de hand van onder meer muziekinstrumenten, foto- en filmmateriaal, gebruiksvoorwerpen en diverse artistieke uitingen wordt een beeld van deze periode geschetst. "Het zou heel mooi zijn als we dit jaar 4000 bezoekers mogen verwelkomen," aldus Albert Haar, die voorts meedeelde dat het C+B Museum nu als 'pleisterplaats' ook een onderdeel vormt van de historische TT-route die sinds kort door Drenthe gereden en gefietst kan worden. In het Museum verwijzen diverse voorwerpen en foto’s naar de TT. Op de bovenverdieping staat een zijspan die beschikbaar is gesteld door Jaap Geerts. Verschillende grote foto’s tonen The Blizzards in en op diverse motoren. Zoals bekend was Harry Muskee min of meer ambassadeur van de Dutch TT.

Herinneringen
Naast meer informatie over de tweede editie van het Blues in Grolloo-festival op 31 mei, werd manager Jan Venhuizen geïnterviewd over zijn herinneringen aan Herman Brood. Na de pauze sloot een speciaal voor deze middag samengestelde bluesquiz de bijeenkomst af. Uiteraard werd hierna nog gretig gebruikgemaakt van de mogelijkheid om de onderlinge contacten te hernieuwen en/of te verstevigen.

Nu op naar woensdag 23 april, wanneer het nieuwe seizoen officieel van start gaat met een hopelijk succesvolle opening!
xVrijwilligers4