XLolaBrood1De nieuwe tentoonstelling Brood & Blizzards wordt op woensdagmiddag 23 april in het C+B Museum geopend door Lola Brood (links), de dochter van Herman.

Dat is vandaag aan de media meegedeeld. Het vierde seizoen in het C+B Museum staat in het teken van Herman Brood. Het accent ligt daarbij niet zozeer op de kunstenaar die Brood was, maar op de tijd dat hij deel uitmaakte van Cuby & the Blizzards.

Herman Brood was diverse periodes lid van C+B. Eind 1966 kwam hij de gelederen van de band versterken. Hij bleef bij de groep tot 1969 en speelde in die jaren mee op vier elpees, waaronder het beroemde Groeten uit Grollo. In de jaren 1974 - 1976 deed Brood mee aan de platen VARA Afscheidsconcert en Kid Blue (1976). Hierna verliet hij de groep definitief om aan zijn solo-carriére en zijn activiteiten als kunstenaar te werken. In 2001 maakte hij een einde aan zijn leven.

Uniek materiaal
In de expositie zal via unieke filmbeelden, interviews, foto’s, geluidsfragmenten en gebruiksvoorwerpen een beeld worden geschetst van Broods jaren als lid van Cuby & the Blizzards. Op de bovenverdieping van het Museum zal een kleine tentoonstelling worden ingericht met (origineel) kunstwerk van Herman Brood.

XHermanBrood2Gedicht
Op 23 april zal de Asser dichter Geert Loman zijn gedicht Het Bericht over de dood van zijn jeugdvriend Herman Brood voordragen. De muziek wordt verzorgd door Henk Hilbrandie, de eerste pianist van C+B, die regelmatig bij de optredens onderdeel uitmaakte van de band en ook meespeelt op de legendarische debuutelpee Desolation. Henk was dus de voorganger van Herman Brood.

Hierna zal Lola Brood de openingshandeling verrichten.