Hoofdstukindex:

XJeanneJohan3Iedere bekende artiest of popgroep heeft ze: fanatieke fans en volgers, die alle optredens aflopen en verzamelen wat ze maar te pakken kunnen krijgen over hun favorieten.
Sommigen gaan nog een stap verder en archiveren op serieuze wijze alles wat ze in de loop van soms tientallen jaren hebben bemachtigd. Vaak is dat méér dan de betreffende artiesten zelf bezitten. De verzamelaars fungeren dan ook regelmatig als vraagbaak voor hen als ze iets willen weten of nodig hebben.

Ook Cuby & the Blizzards hebben vanaf de jaren zestig altijd dergelijke liefhebbers gehad, hoewel er in dit geval misschien beter kan worden gesproken over een gemoedelijke portie verzamelwoede, dan over echt luidruchtig fanatisme.

De enorme collectie van Pieter Bleijleven (in 2012 overgenomen door het Drents Museum) is bekend. Hein van der Vliet is eveneens een mooi voorbeeld van een echte C+B-verzamelaar en -kenner. Dat geldt echter ook voor Johan Gaasbeek. Samen met zijn partner Jeanne Visser (foto boven) volgen ze C+B al vele jaren. Johan woont in Beilen en werkt in Den Haag als beveiliger bij de HTM, de Haagsche Tramweg Maatschappij. Jeanne is in het dagelijks leven verpleegkundige op de PACU in het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Op deze Post-Anesthesia Care Unit wordt zorg geleverd aan postoperatieve patiënten die tot 24 uur na de operatie intensieve bewaking en/of behandeling nodig hebben.