x510.000stebezoekerZondagmiddag bereikte het C+B Museum een hoogtepunt in haar nog maar korte bestaan. Rond 14.00 uur werd de 10.000ste betalende bezoeker aan de Voorstreek verwelkomd. Het Museum opende op 11 juni 2011 officieel haar deuren. Al 2½ jaar later kan deze mijlpaal in de Museum-historie worden bijgeschreven.

Niets vermoedend stapten Paul en Marjo Tienkamp, eigenaars van camping Thyencamp in Hooghalen, zondagmiddag het C+B Museum binnen, om er op hun dooie gemak de huidige tentoonstelling The Land Where The Blues Began te bekijken. Dat dachten zij tenminste. In het museum werden zij opgewacht door een delegatie van de Stichting Erfgoed Harry Muskee. "U valt met uw neus in de boter," meldde voorzitter Henk Weggemans. "Want u bent bezoeker 10.000 en 10.001. Dat dit aantal nu al is bereikt, overtreft onze stoutste verwachtingen. We zijn er trots op dat het C+B Museum voor zoveel mensen een herinnering is aan de blues die Harry Muskee & the Blizzards maakten. En wij houden zijn nagedachtenis graag in ere."

Cadeautjes
Paul en Marjo kregen vervolgens enkele cadeautjes overhandigd. Naast de bos bloemen was er een exemplaar van het songtekstenboek Back Home en een speciaal ingelijst certificaat met de hoes van de elpee Groeten uit Grollo als achtergrond.

x9vezoekerBeiden zijn Vriend van het C+B Museum. Uiteraard toonden zij zich blij verrast. "Paul was al hier geweest, maar ik nog steeds niet," vertelde Marjo. "Dus vond ik het een goed idee om vanmiddag te gaan. Onze camping is nu toch dicht."

Paul had een vette glimlach van oor tot oor. "Wat leuk zeg! En ik haal nu toch een beetje m’n gram. Ik heb goede vrienden die hier al vaker zijn geweest, ook bij de festivals. Ik had hier graag op 8 juni willen zijn bij Blues in Grolloo, maar dat kon niet in verband met de camping. Mijn vrienden plaagden me daar wel mee, maar nu steek ik ze op een leuke manier toch mooi even de ogen uit…"

Opsteker

Dat het C+B Museum binnen drie jaar 10.000 betalende bezoekers heeft getrokken is een mooie opsteker. In de begroting wordt jaarlijks uitgegaan van 3.000 bezoekers om het Museum rendabel te houden; een aantal waaraan gelukkig ruimschoots wordt voldaan. Het gaat echter niet alleen om de centjes, integendeel zelfs. Zonder vrijwilligers zou het C+B Museum niet kunnen bestaan. Het is in deze tijd geweldig dat zoveel mensen bereid zijn om het Museum 'gaande' te houden, door bijvoorbeeld als gastheer of gastvrouw te fungeren tijdens de openingsuren.
De mijlpaal van 10.000 bezoekers is dan ook mede een eerbetoon aan hen, en natuurlijk aan alle fans en belangstellenden, die Cuby & the Blizzards zo trouw blijven!

Formule
Dat blijkt ook uit de twee succesvolle Blues in Grolloo-festivals, die het C+B Museum dit jaar samen met café-restaurant Hofsteenge organiseerde. Dat zal ook voor 2014 de formule worden: een (hopelijk) spectaculaire nieuwe expositie in het C+B Museum, samen met een wat uitgebreidere versie van Blues in Grolloo op zaterdag 31 mei 2014, en een Binnen Blues in Grolloo-festival, volgend najaar.

Het C+B Museum is deze week (herfstvakantie) nog geopend van donderdag 24 tot en met zondag 27 oktober, van 11.00 – 17.00 uur. Daarna gaat de winterperiode in en is het Museum uitsluitend te bezichtigen op zondag, eveneens van
11.00 - 17.00 uur.

x810.000stebezoeker