XSterfdagHarry1Vandaag is het twee jaar geleden dat Harry Muskee op 70-jarige leeftijd in Rolde overleed. Zijn sterfdag is sober en ingetogen herdacht. Donderdagmorgen werden bloemen bij zijn borstbeeld aan de Voorstreek in Grolloo gelegd. Rond dit borstbeeld is de afgelopen dagen een hegje gepland, waardoor het geheel nu een netter aanzien heeft.

Zowel in café Hofsteenge als in het C+B Museum brandden enkele kaarsen bij een foto van Harry.
In de loop van de dag kwamen diverse bezoekers bewust naar het museum, om ieder op zijn of haar eigen wijze stil te staan bij het overlijden van 'Mus'.

Snel
Gastheer in het C+B Museum was Frans Többen, die Muskee al vanuit de jaren zestig kende. "Alweer twee jaar geleden," verzuchtte hij. "Wat gaat de tijd toch snel…"

xSterfdagHarry3Frans speelde met zijn broer Cor tussen 1964 en 1967 in de groep The Marvins. "We kwamen C+B regelmatig in het circuit tegen en wisselden wel eens apparatuur uit en dergelijke." Groot was de verrassing toen Muskee zestien jaar geleden plotseling opdook bij de verjaardag van Frans en een verrassingsconcertje verzorgde. "Prachtig was dat," herinnerde Frans zich. "Om nooit meer te vergeten."
Frans is met zijn (bijna) 67 jaar nog altijd hartstochtelijk actief in de muziek. "Morgen spelen we weer op een bluesfesival in Alkmaar."

Te gast
Frans Többen is programmamaker en redacteur bij RTV Emmen. In zijn radioprogramma’s was Harry regelmatig te gast, ruim twee jaar geleden voor de laatste keer. "Dat was enkele maanden voor zijn dood, toen ik een telefoongesprek met hem in de uitzending had. Het blijft mooi om in dit museum als vrijwilliger actief te zijn. Zeker op een dag als vandaag…"

xSterfdagHarry2

xSterfdagMuskee5